Ontmoet het team

ASF is een project van studenten van de Hogere Zeevaarschool Antwerpen. Het team bestaat uit studenten die uit verschillende landen komen en dus verschillende talen spreken, maar wat ons verenigt is eenzelfde passie voor het zeilen. In dit project werken we elk volgens onze vaardigheden en voorkeuren maar ook leren we zowel aan als van elkaar.

Augustin
Augustin is een extravert persoon die weet hoe hij van het leven moet genieten. Hij is altijd op zoek naar een volgend avontuur en is enthousiast over het ontmoeten van mensen, culturen… Zoals Tarbarly zou zeggen “de mens heeft passie nodig om te bestaan”. Hij houdt natuurlijk van zeilen, de zee en de oceanen. Hij houdt ook van bergen, trektochten en sport.

Bastien
Als voormalig zeescoutsleider heeft Bastien een grote passie voor de zee en weet hij een team te motiveren. Als hij niet voor school studeert, vind je hem diep verzonken in grote IT-handboeken, waar hij alles leert over SSL-certificaten. Bastien maakt deel uit van het communicatieteam van ASF, werkt mee aan de reisplanning en is onze webmaster.

Christian
Christian spreekt Lingala, Kikongo, Frans en Engels. Christian komt uit de D.R. Congo. Hij staat open voor nieuwe ervaringen en leert graag nieuwe dingen. Hij heeft zich aangesloten bij ASF om nieuwe ervaringen op te doen binnen een ecologisch project. Christian werkt mee aan de reisplanning.

Joachim
Al aanwezig tijdens de vorige editie, staat Joachim opnieuw paraat om ook bij dit nieuw avontuur al zijn ervaring te delen. Behulpzaam, vol humor en met een ongelooflijk talent voor welsprekendheid vervult Joachim zijn rol als woordvoerder van het project tot in de puntjes. Naast deze rol is Joachim ook verantwoordelijk voor het administratieve aspect van het project. Hij aarzelt ook niet om een handje te helpen bij de andere taken van het project.

Mathis
Mathis is opgegroeid in Le Havre en is altijd omringd geweest door de zee. Mathis ontdekte het zeilen al op zeer jonge leeftijd dankzij zijn familie en ging voor het eerst aan boord op 8-jarige leeftijd. Zijn jobkeuze was snel gemaakt, hij wordt scheepswerktuigkundige. Deze droom, deze roeping, heeft hij sindsdien gevolgd. Mathis zette zijn eerste stappen bij de Franse marine op het gebied van nucleaire aandrijving en is ondertussen al 3 jaar terug bij zijn eerste liefde, de Koopvaardij.

Océane
Océane zit momenteel in het tweede jaar van de Nautische Wetenschappen en is 20 jaar oud. Ze is gewend om zeilles te geven aan kinderen en actief bezig met sport op hoog niveau, met andere woorden een echte aanwinst voor het team. Geïnteresseerd in de natuur, wil ze graag werken aan boord van oceanografische schepen om onze zeeën te ontdekken. Ze heeft zich aangesloten bij ASF om deel te nemen aan een avontuur, om banden te leggen met nieuwe mensen en om het bewustzijn van de gevaren voor het milieu te vergroten.

Samuel
Als deelnemer aan de eerste editie van ASF heeft Samuel veel kwaliteiten in het zeilen en is hij een zeer gemotiveerde student met goede zeemanskwaliteiten. Hij staat altijd open voor het aanleren van nieuwe ervaringen. En het belangrijkste, hij houdt van de zee! Samuel is actief in de zoektocht naar privé-sponsors voor het project.

Sophie
Als ervaren catamaranzeiler, maar ook afgestudeerd aan de Hogere Zeevaartschool, kent Sophie de weg op het water. Ze heeft in 2018 met ASF gezeild, en is op de een of andere manier in de volgende editie geshanghaid. Haar vaardigheid en kennis maken haar perfect geschikt voor de reisplanning van het project, waar ze de leiding over heeft.

Tibo
Na de eerste editie van ASF in 2018 te hebben meegevaren, wist Tibo precies waar hij (opnieuw) voor tekende toen hij zich bij het organisatieteam van ASF 2021 aansloot. Hij maakt deel uit van de afdeling fondsenwerving, waar zijn vaardigheden veel toepassingen vinden.

Titouan
Titouan komt naar ons toe vanuit Luik en is 21 jaar oud. Hij had het gekke idee om een zeilboot te kopen als studentenkamer om nautische wetenschappen te studeren. Nieuw op het gebied van zeilen, is hij van plan om zijn kennis te perfectioneren dankzij ASF. De sprong in het onbekende en de ontdekking van een deel van de maritieme wereld heeft hem ertoe aangezet zich bij dit project aan te sluiten. Titouan maakt deel uit van het fondsenwervingsteam.

Pieterjan
Als Pieterjan niet op zijn fiets zit, dan vind je hem op het water. Hij is een ervaren zeilmonitor en brengt zodoende zijn passie voor zeilen en de zee over aan jongeren. Zijn spontaniteit, humor en gedrevenheid zorgt ongetwijfeld voor een topsfeer aan boord. Geen avontuur is voor Pieterjan te veel, hij houdt ervan nieuwe mensen te leren kennen en deelt graag zijn kennis met anderen. Als verantwoordelijke voor communicatie en recruiting kan je bij hem steeds terecht voor eender welke vraag.