Dit is het dan, de ASF 2021 editie loopt ten einde. Onze kameraden zijn terug van hun 3 weken durende zeilreis, gevuld met vele herinneringen. Zonder enige twijfel is deze ervaring voor ons allen zeer verrijkend geweest.

Na maanden van voorbereiding, hard werk en planning, zijn we trots dat we dit project tot een goed einde hebben kunnen brengen.

Wij danken dit succes aan u, onze volgers voor uw steun, aan de gulle gevers die dankzij uw giften dit project mogelijk hebben gemaakt, aan de mensen die tijd hebben besteed om ons te helpen bij al onze inspanningen en aan onze sponsors die geloven in ons project en zijn visie!

Het hele ASF team dankt u!

Het hele team bestaande uit Jjoachim Bsn, Samuel van Stratum, Emiel Joye, Lucca Waes, Flor Anoa, Milan Denys, Sami Tavakoli, Gust Sabbe, Mare Dekeersmaeker, Henri Van Dael, Bastien Koubi, Titouan Dumont and Tabitha Van de Weyer is er klaar voor !!!

Dit is het dan, binnenkort nemen we onze intrek aan boord van de T/S Rupel en STV Patricia voor een 3 weken durend avontuur. We kunnen niet wachten!!!!!!!!

Ons vertrek zal vanaf de Droogdokkensite zijn (Droogdokkenweg 4, 2030 Antwerpen) op zondag 12 om ongeveer 9.30 uur.

Aarzel niet om ons te groeten, het is altijd een genoegen!

Bovendien vindt na ons vertrek de Open Monumentendag plaats, een mooie gelegenheid om historische schepen of het MAS-restauratieatelier te bezichtigen. U kunt ook het grootste hospitaalschip ter wereld rond 13.15 uur aan het MAS (Museum aan de Stroom) zien passeren.

Voor meer informatie over de Open Monumentendag: https://mas.be/nl/activiteit/open-monumentendag-2021  

Voor meer informatie over de aankomst van het hospitaalschip: https://mercyships.be/global-mercy-antwerpen/

We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar! (Alleen voor HZS studenten)

Beste medestudenten van HZS,
Heb je ook zin in avontuur, een ecologische visie en wil je in de praktijk brengen wat je op school hebt geleerd? Aarzel dan niet en stap mee in het ASF avontuur! Om dit te doen, niets meer eenvoudig, neem gewoon contact met ons op via contact@antwerpstudentfleet.be
De beschikbare plaatsen zullen worden toegekend volgens het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt”, dus schrijf je snel in!

Welkom aan boord!

Welkom op de website van de Antwerp Student Fleet! We zijn trots om de tweede editie van een lange reeks van prachtige avonturen op de zeeën voor te stellen. Ons doel is om in september 2021 een reis te organiseren op drie traditionele zeilschepen op de Noordzee. Achttien studenten van de Hogere Zeevaarschool Antwerpen gaan zich vertrouwd maken met zowel het leven aan boord als met hun rol van toekomstige professionele officieren in de maritieme sector.

De studenten van vandaag zijn de officieren van morgen. Door terug te gaan naar de oorsprong van de scheepvaart, sluit de Antwerp Student Fleet resoluut aan bij de geest van uitmuntendheid van de Hogere Zeevaartschool en draagt zo bij tot de opleiding van een generatie vooruitstrevende, bekwame zeelui die van hun beroep en van de zee houden.